0

Ovnbagt hellefiskfilet med krydderurtetop, kartoffel/svampegallette med semitørrede tomater og flødestuvet spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hellefisk, Sennep, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Mælk, Fløde, Muskatnød

Fremgangsmåde

Kartoffelgalette: Skræl kartoflerne og snit dem i helt tynde skiver. Rens svampene og riv dem i mundrette bidder. Hak hvidløgene fint og pluk timianbladene af kvistene. Smelt lidt smør på en pande, tilsæt samme mængde olie og sauter kartofler, hvidløg, timian, salt og peber deri ved middelsvag varme til kartoflerne lige er møre. Lad dem køle lidt ned og rist imens svampene i lidt olie til de er let gyldne. Læg halvdelen af kartoflerne i et lille fad foret med bagepapir og bred dem jævnt ud. Fordel svampe og semitørrede tomater ovenpå og top med resten af kartoflerne. Sæt et tungt fad ovenpå og stil det på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Løft galletten op af formen og skær den i kvadrater. Varm lidt olie godt op på panden og steg kartoffelfirkanterne gyldne på begge sider.

Spinat: Smelt ca. 2 spsk. smør i en dyb pande og sauter spinaten heri til den er faldet sammen og væden næsten fordampet (3-4 min.). Rør fløde, muskat og maizena sammen og kom det på panden. Lad stuvningen simre ca. 5 min. til konsistensen er let cremet og smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken ud i portionsstykker, krydr med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i lidt olie. Læg fiskestykkerne i et ovnfast fad og smør dem med et tyndt lag sennep (vælg selv hvor stærk/sød den skal være). Rør rasp, parmesanost, finthakket estragon og persille, citronskal, salt og peber sammen og drys det jævnt udover fiskestykkerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 8-10 min. (til raspen er gylden og fisken mør).

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?