0
Ovnbagt hvilling med rødbedesalat, estragonkartofler og kapers. Hertil serveres peberrodscreme.

Ovnbagt hvilling med rødbedesalat, estragonkartofler og kapers. Hertil serveres peberrodscreme.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skrab/skrub kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 18-20 min. til de er møre. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg

2. Del de kogte kartofler i mindre rustikke stykker og krydr med lidt godt salt og peber.

3. Kom kapers i en sigte og lad dem udvande i 2-3 minutter i rigeligt rindende koldt vand - og hak dem derefter fint.

4. Skræl rødbederne og skyl dem grundigt.

5. Skær dem i ca. 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern og kom dem i en skål med rigeligt iskoldt vand. Lad dem ligge heri i ca. 10 minutter.

6. Rør imens en dressing af lidt honning eller sukker (ca. 1 tsk. pr person), citronsaft og lidt skal af den gule del af citronen sammen med dobbelt mængde af din bedste olivenolie. Smag til med salt og sort peber.

7. Slyng rødbederne tørre i en salatslynge, vend dem med de kogte kartofler, hakkede kapers og dressingen samt det hakkede estragon. Lad det trække i 5 minutter og smag til med salt og peber.

8. Skræl peberroden og riv den på den fine side af et rivejern. Bland cremefraiche og peberrod og smag til med salt, peber, lidt sukker og citronsaft og lad cremen trække i 10 minutter.

9. Fisk: Dup fileterne med lidt køkkenrulle på skindsiden, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Læg fileterne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og lad dem trække i 5-10 min. ved stuetemperatur. Dryp lidt god olivenolie på fisken, og sæt fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 6-8 min., til kødet er hvidt og deler sig i flager ved et let pres med fingeren. Træk forsigtigt skindet af fisken ved servering.

Anretning: Som vist på billedet med det sidste citron til at dryppe over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?