0
Ovnbagt hvillingfilet med vadouvan, rødbedesalat, oliven og cashewnødder

Ovnbagt hvillingfilet med vadouvan, rødbedesalat, oliven og cashewnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Cashewnødder: Kom nødderne i et ildfast fad - drys med lidt neutral olie og fint salt - bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 6-7 minutter. Hak dem groft.

Rødbede/kartoffelsalat: Kog rødbederne møre i rigeligt saltet vand - det tager ca. 45 minutter! Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af resten, skær dem i mundrette stykker og læg dem i en skål. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem i saltet vand. Bland kartoflerne sammen med rødbederne. Soigner rødløg og hak dem fint. Vend dem i skålen sammen med friskhakket persille, oliven og saften fra 0,5 citron. Krydr med salt og peber samt ca. halvdelen af vadouvan'en og tilsæt lidt god olivenolie. Lad salaten trække lidt, drys med ristede hakkede cashewnødder

Fisk: Del fileterne i passende portionsstykker og dup dem med papir på skindsiden. Drys med vadouvan og krydr med salt og peber på begge sider. Læg fileterne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir og lad dem trække i 5-10 min. ved stuetemperatur. Dryp lidt god olivenolie på fisken og sæt fisken i en 180 grader forvarm ovn i ca. 5-6 min. til kødet er hvidt og deler sig i flager ved et let pres med fingeren. Træk forsigtigt skindet af fisken ved servering.

Anretning: Anret fisken oven på rødbede/kartoffelsalaten

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?