0

Ovnbagt knurhane med citronsmør på persillerodssauté med birkes, vanilje og mandler samt cremet krydderurtesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rør smør, citronsaft og –skal, rasp, salt og peber sammen. Skræl persillerødderne og skær dem i grove tern. Vend dem med birkes, vaniljekorn, honning, olie, salt og peber, kom det i et ildfast fad og bag ved 200°C i 10 min. Snit to dybe ridser på hver side af knurhanerne og gnid dem med salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, drys med mandler og vend rundt. Læg fisken på rødderne og fordel smørret henover. Bag fiskene ca. 15 min. til de er gennembagte.

Sauce: Kom hvidvin og fløde i en kasserolle og lad det simre uden låg til mængden er halveret. Tag gryden af varmen og rør først creme fraiche og dernæst krydderurter i. Varm saucen igennem – den må ikke koge! – og smag til med salt og peber.

Server med fx små kogte kartofler, blandet grøn salat og groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia