0

Ovnbagt kuller med basilikumrasp samt ovnbagte jordskokker og peberfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk og jordskokker/peberfrugter leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Fordel allerførst basilikum-raspen over fisken.

Kom fisk og jordskokker/peberfrugter i ovnen, husk at tage låget af. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i jordskokker/peberfrugterne.

Tjek at alt er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Kullerfilet, salt og peber.

Nettovægt: ca. 310 g/ca. 620 g.

Jordskokker/peberfrugter: Jordskokker, røde peberfrugter, rapsolie, salt og peber.

Nettovægt: ca. 500g/ ca. 1000 g.

Basilikum rasp: Rasp, parmesan, basilikum, hvidløg, salt og peber.

Nettovægt: ca. 10g/ ca. 20 g.

Allergener: Kullerfilet, rasp og parmesan.

• Levering 6. september - bedst før 8. september

• Levering 7. september - bedst før 9. september

• Levering 8. september - bedst før 10. september

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 358 kJ / 86 kcal

Fedt 1,0 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 18,9 g

Salt 0,3 g

Jordskokker/peberfrugter

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 256 kJ / 61 kcal

Fedt 1,0 g

heraf mættede fedtsyrer 0,2 g

Kulhydrat 9,7 g

heraf sukkerarter 12,8 g

Kostfibre 2,4 g

Protein 1,9 g

Salt 0,49 g

Basilikumrasp

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 1.303 kJ / 311 kcal

Fedt 3,3 g

heraf mættede fedtsyrer 1,0 g

Kulhydrat 50,7 g

heraf sukkerarter 4,2 g

Kostfibre 11,4 g

Protein 13,6 g

Salt 4,09 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?