Fisk og jordskokker/peberfrugter leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.
Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Fordel allerførst basilikum-raspen over fisken.
Kom fisk og jordskokker/peberfrugter i ovnen, husk at tage låget af. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i jordskokker/peberfrugterne.
Tjek at alt er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.
Velbekomme!
Ingredienser til 2 pers./4 pers.:
Fisk: Kullerfilet, salt og peber.
Nettovægt: ca. 310 g/ca. 620 g.
Jordskokker/peberfrugter: Jordskokker, røde peberfrugter, rapsolie, salt og peber.
Nettovægt: ca. 500g/ ca. 1000 g.
Basilikum rasp: Rasp, parmesan, basilikum, hvidløg, salt og peber.
Nettovægt: ca. 10g/ ca. 20 g.
Allergener: Kullerfilet, rasp og parmesan.
• Levering 6. september - bedst før 8. september
• Levering 7. september - bedst før 9. september
• Levering 8. september - bedst før 10. september
Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.
Fisk
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 358 kJ / 86 kcal
Fedt 1,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 0,0 g
heraf sukkerarter 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Protein 18,9 g
Salt 0,3 g
Jordskokker/peberfrugter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 256 kJ / 61 kcal
Fedt 1,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 9,7 g
heraf sukkerarter 12,8 g
Kostfibre 2,4 g
Protein 1,9 g
Salt 0,49 g
Basilikumrasp
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1.303 kJ / 311 kcal
Fedt 3,3 g
heraf mættede fedtsyrer 1,0 g
Kulhydrat 50,7 g
heraf sukkerarter 4,2 g
Kostfibre 11,4 g
Protein 13,6 g
Salt 4,09 g
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()