0

Ovnbagt kuller med basilikumrasp samt ovnbagte kartofler og peberfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk, kartofler/peberfrugter leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Drys basilikumraspen udover fisken.

Sæt nu fisk, kartofler/peberfrugter i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i kartoflerne/peberfrugterne.

Tjek at det hele er gennemvarmet, før du fordeler det på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Kullerfilet, salt og peber. Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Basilikumrasp: Rasp, parmesan, basilikum, hvidløg, olivenolie, salt og peber.

Nettovægt ca. 15 g/ ca. 30 g.

Kartofler med peberfrugter: Kartofler, peberfrugter, olivenolie, salt og peber.

Nettovægt: ca. 600 g/ ca. 1200 g.

Holdbarhed:

• Levering 3. maj - bedst før 5. maj

• Levering 4. maj - bedst før 6. maj

• Levering 5. maj - bedst før 7. maj

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?