0
Ovnbagt kuller med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Ovnbagt kuller med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i ca. 15 min. Hæld vandet fra, og lad kornene dryppe godt af i en sigte.
  2. Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Vend pinjekernerne med lidt olivenolie og fint salt, og knus eller hak dem.
  3. Snit løg og hvidløg meget fint. Sautér løg og hvidløg i en blanding af smør og olivenolie i en bred gryde, til de er bløde og godt brune. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.
  4. Tilsæt rosiner og spinat, og lad spinaten falde sammen. Vend de kogte perlebyg og pinjekerner i blandingen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  5. Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Læg fisken i et smurt ovnfast fad, og bag den i ovnen ved 160°C i 6-8 min., til fisken er mælkehvid, og deler sig i flager.
  6. Servér med yoghurt dryppet over.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille