Jeg elsker, at det meste her bare kan smides i ovnen. Det er nemt og lækkert, og opvasken er mindre end normalt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader., og sæt vand over til pasta.
Skær tomaterne i halve, og læg dem i et fad med hakkede tomater fra dåse og fintsnittede hvidløg, og top med store stykker af kuller.
Læg smørklatter på fisken, dryp med hvidvin og olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag det hele i den varme ovn i ca. 8-12 min., eller til fisken er akkurat gennemtilberedt (eller lidt undertilberedt). Løft forsigtigt fisken over på en flad tallerken.
Snit fenniklen, og skær rødløg i skiver. Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær dem i skiver.
Anret det hele på et fad med oliven, og krydr med salt, peber, olivenolie og en smule eddike.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Afdryp den, og vend den med tomatsauce i det varme fad fra fisken. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkener. Top med fisken og rucola, og servér straks med fennikelsalat til.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Kundekommentarer ()