0
Ovnbagt kuller med tomat, pasta og fennikelsalat med oliven

Ovnbagt kuller med tomat, pasta og fennikelsalat med oliven

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker, at det meste her bare kan smides i ovnen. Det er nemt og lækkert, og opvasken er mindre end normalt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skindcherry- eller blommetomaterhvidløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Kuller og tomat

Tænd ovnen på 180 grader., og sæt vand over til pasta. 

Skær tomaterne i halve, og læg dem i et fad med hakkede tomater fra dåse og fintsnittede hvidløg, og top med store stykker af kuller. 

Læg smørklatter på fisken, dryp med hvidvin og olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Bag det hele i den varme ovn i ca. 8-12 min., eller til fisken er akkurat gennemtilberedt (eller lidt undertilberedt). Løft forsigtigt fisken over på en flad tallerken. 

Fennikelappelsinoliven, uden stenrødløg
5 min.
Fennikelsalat

Snit fenniklen, og skær rødløg i skiver. Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær dem i skiver.

Anret det hele på et fad med oliven, og krydr med salt, peber, olivenolie og en smule eddike.  

rucolapappardelle
15 min.
Pasta og severing

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Afdryp den, og vend den med tomatsauce i det varme fad fra fisken. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkener. Top med fisken og rucola, og servér straks med fennikelsalat til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?