0
Ovnbagt kullerfilet i spinatsvøb med sauterede gulerødder og klassisk fiskesauce

Ovnbagt kullerfilet i spinatsvøb med sauterede gulerødder og klassisk fiskesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl spinatbladene i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle. Tag fire små ovnfaste skåle (kokotter), smør dem med olie og beklæd dem med spinatblade (retten kan også laves i et lille ovnfast fad). Fileterne skæres i tern på ca. 2 cm og vendes i lidt smør i en gryde sammen med friskhakket basilikum, lidt presset hvidløg (efter behag), salt og peber. Fordel fiskeblandingen i de fire skåle og overdæk med spinatblade. Læg en smørklat oveni hver skål og bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 5-7 min.

Sauce: Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, fiskefond og lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det koge ind til 2/3. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena.

Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem på skrå i tynde skiver. Sauter dem på en pande i lidt olie i ca. 3-4 min. Tilsæt friskklippet purløg, salt og peber.

Server retten sammen med nye kartofler, ris eller pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK