Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl og halvér tomaterne, kom dem i en skål, og drys med lidt salt, peber og sukker. Lad dem gerne trække i 5 min.
Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med lidt citronsaft eller lys eddike og sukker, og lad det trække 5 min.
Vend tomat og rødløg (inkl. sukker/citronlage) sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie samt halvdelen af basilikummen, der er plukket og hakket. Top med skiver af frisk mozzarella. Gem den anden halvdel af basilikummen til anretning.
Krydr fisken med salt på begge sider, og kom den i et ovnfast fad med skindsiden opad. Sørg for, at der er bagepapir i fadet. Dryp lidt olivenolie over fisken, og kom den i den varme ovn. Fisken bages i ca. 8-10 min. (afhængig af tykkelse).
Mens fisken er i ovnen, laver du pasta og sugo. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og kom pastaen tilbage i gryden, hvor du kogte den. Hæld tomatsaucen i, og skyl glasset med 1/2 dl. varmt vand. Kom også dette vand i. Kog pasta og sauce op. Riv pecorinoen, kom halvdelen i, og vend rundt.
Som vist på billedet. Drys resten af den revne pecorino over retten ved bordet, og pynt med basilikum.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Kundekommentarer ()