Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl og halvér tomaterne, kom dem i en skål, og drys med lidt salt, peber og sukker. Lad dem gerne trække i 5 min.
Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med lidt citronsaft eller lys eddike og sukker, og lad det trække 5 min.
Vend tomat og rødløg (inkl. sukker/citronlage) sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie samt halvdelen af basilikummen, der er plukket og hakket. Top med skiver af frisk mozzarella. Gem den anden halvdel af basilikummen til anretning.
Krydr fisken med salt på begge sider, og kom den i et ovnfast fad med skindsiden opad. Sørg for, at der er bagepapir i fadet. Dryp lidt olivenolie over fisken, og kom den i den varme ovn. Fisken bages i ca. 8-10 min. (afhængig af tykkelse).
Mens fisken er i ovnen, laver du pasta og sugo. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og kom pastaen tilbage i gryden, hvor du kogte den. Hæld tomatsaucen i, og skyl glasset med 1/2 dl. varmt vand. Kom også dette vand i. Kog pasta og sauce op. Riv pecorinoen, kom halvdelen i, og vend rundt.
Som vist på billedet. Drys resten af den revne pecorino over retten ved bordet, og pynt med basilikum.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()