0

Ovnbagt kulmule med sesamfrø, pasta og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage låget af, da det ikke tåler varme.

Sæt fisk, pasta og broccoli varmes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, efter 10 min røres rundt i pasta og broccolien.

Tjek at det hele er gennemvarmet, før du fordeler det på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk/sesamfrø: Kulmulefilet og sesamfrø. Nettovægt: ca. 315 g/630 g.

Pasta: Pastapenne, champignon, forårsløg, soja, østerssauce, lime og purløg. Nettovægt: ca. 400 g/800 g.

Broccoli: Broccoli, sesam, soja, limesaft og sesamolie. Nettovægt: ca. 250 g 500 g.

Holdbarhed:

• Levering 1. februar - bedst før 3. februar

• Levering 2. februar – bedst før 4. februar

• Levering 3. februar - bedst før 5. februar

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?