Jeg deler kyllingen ved leddet, da det forkorter tilberedningstiden i ovnen en smule.
Men orker du ikke det, skal den blot have en anelse længere tid i ovnen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Del kyllingen ved leddet, så du har 2 stykker pr. pers.
Læg kyllingen i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie, og drys med salt. Sæt den straks i ovnen i ca. 15-20 min.
Skær porre i skiver, abrikoser i strimler, og hak persillen groft. Sigt vandet fra kikærterne.
Vend kikærter, porre og abrikoser sammen i fadet med kylling, og bag det hele i yderligere 15-20 min. Rør lidt rundt i fadet undervejs.
Smag yoghurt til med tahin, citronsaft, revet hvidløg, salt og en smule sukker.
Snit kålen fint, vend den med dressingen, og smag til igen.
Drys kyllingen med persille og sumak, og servér den i fadet med salat til.
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
Kundekommentarer ()