0
Ovnbagt kylling med rødder og rucola/tomatsalat

Ovnbagt kylling med rødder og rucola/tomatsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi:  592 kcal

Fedt: 25g

Kulhydrat: 44,6g

Protein: 42,2g

Kostfibre: 10g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelårsaltsort pebergrøntsags bouillon
1 min.
Kyllingen

Forvarm ovnen til 220 °C. Krydr kyllingen med salt og peber på alle sider. Kyllingelåret kan med fordel deles i overlår og underlåg, hvis man ønsker tilberedningen skal gå stærkere. Opløs bouillonen i 1 dl kogende vand pr. person.

rosmarinrødløgpastinakkersmå kartofler
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl pastinakker og skrub kartoflerne. Skær grøntsagerne i grove stykker og læg dem i ovnfast fad sammen med rosmarinen og bouillonen og krydr med salt. Læg kyllingen ovenpå og kom fadet i ovnen i ca. 30 min. Kyllingen er færdig, når kødet ikke sidder fast på benet, når man roterer det.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailrucolasalatolivenolie, ekstra jomfrubalsamico
35 min.
Salaten

Skyl tomaterne og ruccolaen grundigt og afdryp for vand. Vend dem i 1 tsk. olivenolie og 2 tsk. balsamico pr. person og smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Server kyllingen med stegeskyen, rodfrugterne og tomatsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.