0
Ovnbagt laks med nye dild-kartofler, grønne asparges og hollandaise

Ovnbagt laks med nye dild-kartofler, grønne asparges og hollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Klassiske fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerdildcitron
1 min.
Dild-kartofler

Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand. Vend med lidt smør, og hold dem lune, til de skal spises.

Pluk og skyl dild. Slyng den tør, og hak den fint. Vend dilden med kartoflerne lige før servering. Riv også lidt citronskal over. 

5 min.
Fisk

Forvarm ovnen til 160 grader.

Krydr laksen grundigt med salt og peber, og kom den i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Dryp med lidt olivenolie og citronsaft.

Sæt fisken i ovnen i 10-12 min. (afhængig af din ovn).

grønne asparges
12 min.
Asparges:

Kassér de træede ender på de grønne asparges - de kan let knækkes af. 

Kom asparges i en bredbundet gryde med 2-3 spsk. vand samt en generøs klump smør. Kom godt med salt samt en smule sukker på. Kog under låg i 1-2 min. Tag låget af, og fortsæt kogningen, til alt vandet er fordampet.

sauce hollandaise
15 min.
Hollandaise:

Sæt en kasserolle over med lidt vand i (2-3 cm højt), og kog det op. Kom posen/poserne med hollandaise i, sluk for blusset, og læg låg på. Lad saucen lune i vandet til senere. Dog højst 10 min. 

Når du serverer saucen er et godt fif, at ryste den grundigt inden du åbner, og så ellers portionere direkte fra posen til tallerken - således går der intet af guldet tabt i skåle og skeer ;-) 

20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Træk skindet af laksen. Vrid lidt knust sort peber over aspargeshovederne.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Hollandaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede hollandaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "hollænder" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Den perfekte ledsager til fisk eller asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?