0
Ovnbagt laks med nye kartofler, hvide og grønne asparges og sauce hollandaise

Ovnbagt laks med nye kartofler, hvide og grønne asparges og sauce hollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

 

  1. Skrub eller skrab kartoflerne og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand – vend med lidt smør og hold dem lune til de skal spises.
  2. Pluk og skyl persillen – slyng den tør og hak persillen fint.
  3. Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af.
  4. Skræl de hvide asparges fra hovedenden mod roden, og ret dem til med en kniv, så de er lige lange.
  5. Krydr laksen grundigt og kom den i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
  6. Dryp med lidt olivenolie.
  7. Sæt fisken i en 125 grader varm ovn i ca. 15 min. (afhæ (se video ovenover)ngig af din ovn)
  8. Lav imens sauce hollandaise og damp asparges (se opskrift på sauce længere nede)
  9. Kom asparges i en bredbundet gryde eller pande med tilhørende låg – læg de hvide asparges i sammen med 2-3 spsk. vand ved samt en generøs klump smør. Kom godt med salt samt en smule sukker på.
  10. Kog under låg i 2-3 minutter – tag låget af og fortsæt til alt vandet er fordampet – vend rundt så de tilberedte asparges nærmest glaserer i smørret der er tilbage.

 

Anretning

Som vist på billedet. Træk skindet af laksen og vend de kogte kartofler med hakket persille. Vrid lidt knust sort peber over aspargeshovederne og velbekomme 😊

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Hollandaise sauce - med rigtigt smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede hollandaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "hollænder" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Den perfekte ledsager til fisk eller asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?