Laks: Laksen skylles, duppes tør, skæres i portioner og krydres med lidt salt og peber. Placeres i et smurt ildfast fad med skindsiden nedad.
Svampe: Svampene hakkes groft og røres sammen med et knust fed hvidløg, rasp og blødt smør. Fordel blandingen ovenpå laksestykkerne og krydr med salt og peber.
Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 min.
Aspargessalat: Skær det nederste af aspargeserne væk (ca. 5-6 cm). Skyl dem og skær dem i stykker på ca. 3-4 cm. Tomaterne halveres, kernerne fjernes og resten skæres i strimler. Aspargeserne sauteres i lidt olie på en pande i ca. 2 min., hvorefter tomatstrimlerne tilsættes og sauterer med i yderligere 1-2 min. Krydr med salt og peber.
Retten serveres med nye kartofler.
NB - Retten kan også tilberedes i en kuglegrill (ved indirekte varme).
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften