0
Ovnbagt kuller med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Ovnbagt kuller med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog byg i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 15 min. Kom de kogte korn i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

pinjekernerolivenolie, ekstra jomfru
2 min.
Pinjekerner

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Vend dem med lidt god olivenolie og fint salt. Knus kernerne let i en morter, eller hak dem med en kniv.

spinat
5 min.
Spinat

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.

Freekeh krydderizittauerløghvidløgsmørolivenolie, ekstra jomfruspinatrosinersalt & pebercitron
15 min.
Pilaf

Pil og snit løg og hvidløg, så fint du kan.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg heri, så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner.

Vend rundt, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Kom fiskestykkerne i et smurt, ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader, til fisken er mælkehvid, og nemt skiller i flager. Det tager typisk 6-8 min. 

græsk yoghurt, 10%citron
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp med yoghurt og lidt fintrevet citronskal.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille