
Fisken:
Riv skallen fra den ene citron og gem den til auberginerne. Pres saften fra den ene citron og pisk den sammen med presset hvidløg, sennep og ca. 1 dl olie. Hæld marinaden i et ovnfast fad og vend fisken heri. Lad den gerne trække 15 min. eller mere. Vend fisken igen og stil fadet i en 200 grader varm ovn og bag fisken ca. 15-18 min.
Spaghetti med auberginer:
Skær toppen og bunden af auberginerne og stil dem på højkant. Skrællen skæres af fra top til bund. Skær auberginerne i 1 x 1 cm tern.
Varm 1/4 dl olie i en teflonbelagt sauterpande eller gryde og kom auberginerne i. Drys salt over og svíts forsigtigt på svagt blus, så auberginerne ikke brænder på (rør ofte rundt). Kværn peber over og tilsæt evt. mere olie efter 10 min. Auberginerne steges til de har fået et "gennemsigtigt" skær.
Kog spaghettien (efter anvisningen på emballagen) mens auberginerne steges.
Auberginerne tilsættes hakket persille og revet citronskal (fra 1 citron) ca. 5 min. før spaghettien er færdigkogt. Sluk for auberginerne lige før spaghettien er færdig og smag til med mere citronsaft og salt og peber.
Hæld vandet fra spaghettien og hæld spaghettien ned til auberginerne. Vend godt rundt og server straks - gerne med ekstra citronbåde og salt og peber på bordet.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften