Fisk: Dup fileterne tørre, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et passende ildfast fad og hæld hvidvinen over. Læg helt tynde skiver af smør ovenpå fisken, dæk fadet til med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. Hæld væden fra (den skal bruges i puréen) og hold fisken lun.
Puré: Snit porrerne i tynde skiver og skyl dem grundigt for jord. Hak skalotteløg og hvidløg fint og klip purløgene. Smelt en smule smør på en pande og sauter porrer, løg og hvidløg deri uden de tager farve (til porrerne er møre). Tilsæt væden fra fisken og lad den koge op. Rør ærter og fløde i, varm igennem og krydr med salt og peber. Kom det hele i en foodprocessor og kør det til en blød og cremet puré. Smag til og hold puréen varm sammen med fisken.
Asparges: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Smelt en skefuld smør på panden og rist aspargeserne ved middel varme til de er let gyldne og møre. Tilsæt saft og skal fra ca. en halv citron (efter smag) undervejs. Krydr med salt og peber.
Anret fiskerullerne på en bund af puré og læg aspargeserne ovenpå. Dryp med lidt af citronsmørsaucen fra panden og server straks.
Server sammen med små nye kartofler, en sprød grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften