0
Ovnbagt skærising med panade af pinje-og græskarkerner og dertil hvidvinssauce

Ovnbagt skærising med panade af pinje-og græskarkerner og dertil hvidvinssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Panade af pinje-og græskarkerner:

Pinje- og græskarkerner hakkes groft (retten kan sagtens laves med kun 1 slags. Kernerne fra tomaterne fjernes og tomatkødet skæres i små tern. Smør, kerner, tomatkød, rasp, og rosmarin røres el. ældes samme i en lille skål.

Skærisinger:

Fileterne krydres med salt og peber. Skær et ikke gennemgående snit og fold fileterne så de er lige tykke. Placer fileterne i et smurt ildfast fad og fordel panaden ovenpå. Bages i en varm ovn ved 190 g i ca. 10 min.

Hvidvinssauce:

Skær 1 stort el. 2 små skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, hønsefond og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. Kan evt. jævnes med lidt maizena el. lad det koge ind til det får en cremet konsistens.

Server retten med små råstegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften