0
Ovnbagt torsk med kikærter, nye løg og cherrytomater

Ovnbagt torsk med kikærter, nye løg og cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

solsikkekerner
1 min.
Rist kernerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Kom kernerne i et lille ildfast fad, og rist dem i ovnen i ca. 5 min., indtil de er gyldne og sprøde. Rør lidt rundt undervejs. 

nye løgsquashcherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løgene i både og squashene i tern, og lad tomaterne være hele.

Overfør grøntsagerne til et ildfast fad sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., til de har fået godt med farve, og er blevet møre.

torskefilet uden skind
15 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store tern, og krydr godt med salt.

25 min.
Bag fisken

Kom fisken ned til grøntsagerne sammen med drænede kikærter, vend det godt rundt, og bag i ca. 5 min., til fisken begynder at flage.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen, og top med solsikkekerner og revet ost. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
31,6 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
40,7 g