
Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Kom kernerne i et lille ildfast fad, og rist dem i ovnen i ca. 5 min., indtil de er gyldne og sprøde. Rør lidt rundt undervejs.
Skær løgene i både og squashene i tern, og lad tomaterne være hele.
Overfør grøntsagerne til et ildfast fad sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., til de har fået godt med farve, og er blevet møre.
Skær fisken i store tern, og krydr godt med salt.
Kom fisken ned til grøntsagerne sammen med drænede kikærter, vend det godt rundt, og bag i ca. 5 min., til fisken begynder at flage.
Servér retten direkte fra ovnen, og top med solsikkekerner og revet ost.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften