Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Spred gnocchierne ud på stort et ildfast fad og vend med 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber og bag i ca. 10 min., inditl gnocchierne er blevet gyldne i overfladen. Rør rundt undervejs.
Kom kernerne i et lille ildfast fad og rist kernerne på i ca. 5 min., indtil de er gyldne og sprøde. Rør lidt rundt undervejs.
Skær løgene i både, squashene i tern og lad tomaterne være hele.
Kom gnocchierne i en skål og overfør grøntsagerne til fadet sammen med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er blevet møre.
Skær fisken i store tern og krydr godt med salt.
Kom fisken i grøntsagerne sammen med gnocchierne og vend det godt rundt. Bag i ca. 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér retten direkte fra ovnen og top med solsikkekerner og revet ost henover.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften