0
Ovnbagt torsk med kikærter, nye løg og cherrytomater

Ovnbagt torsk med kikærter, nye løg og cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

solsikkekerner
1 min.
Rist kernerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Kom kernerne i et lille ildfast fad, og rist dem i ovnen i ca. 5 min., indtil de er gyldne og sprøde. Rør lidt rundt undervejs. 

nye løgsquashcherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løgene i både og squashene i tern, og lad tomaterne være hele.

Overfør grøntsagerne til et ildfast fad sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., til de har fået godt med farve, og er blevet møre.

torskefilet uden skind
15 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store tern, og krydr godt med salt.

25 min.
Bag fisken

Kom fisken ned til grøntsagerne sammen med drænede kikærter, vend det godt rundt, og bag i ca. 5 min., til fisken begynder at flage.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen, og top med solsikkekerner og revet ost. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
31,6 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
40,7 g