0

Ovnbagte blomkålsbidder med krydret chilisauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 225 grader. Del blomkålen i ensartede mundrette buketter og kasser stokken.

Bland mælk, mel, hvidløgspulver, et godt kværn peber og olie i en stor skål og vend blomkålen grundigt rundt deri - alle områder skal være dækket. Hæld skålens indhold over i et dørslag og lad det overskydende dej dryppe af. Drys med brødkrummer, vend forsigtigt rundt og bred buketter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem i den varme ovn og rist ca. 15 min.

Bland imens smeltet smør og chilisauce grundigt sammen. Dryp saucen over blomkålsbidderne og vend dem forsigtigt med 2 grydeskeer. Bag yderligere 5-10 min. til buketterne er møre med bid og flot gyldne. Server straks som snacks med en kold cremefraiche-dip med fx krydderurter, blå ost og/eller hvidløg - eller som tilbehør til grillmad.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?