Krydderurtekrummer: Fjern skorperne på brødskiverne og riv resten i store stykker ned i en foodprocessor. Brug pulsfunktionen og kør det til en ensartet - men grov rasp (6-10 pulseringer). Hak skalotteløget og 3 fed hvidløg helt fint og vend dem i brødkrummerne sammen med 2 spsk. olie, et godt nip salt og lidt friskkværnet peber. Bred det hele ud på en bageplade og sæt pladen i en 175 grader varm ovn i 10 min. til brødkrummerne er tørrede og flot gyldne - vend rundt i krummerne et par gange undervejs. Lad dem køle ned til stuetemperatur og vend derefter parmesanost, timianblade og 2 spsk. finthakkede persilleblade i.
Bønner: Rist baconen sprød på panden og lad den dryppe godt af på køkkenrulle. Nip bønnerne. Vinaigrette: Pisk ½ dl olie, hvidvinseddike, ½ spsk. sennep og 1 fed presset hvidløg godt sammen og smag til med salt og peber. Pil æggene, hak dem og stil dem til side. Kog bønnerne i min. 5-7 minuttere i letsaltet vand (ca. 5 min.). Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og vend dem straks sammen med vinaigretten. Lad dem marinere i 10 min. og anret dem derefter på et fladt fad. Drys med hakket æg, bacon og 2 spsk. finthakket persille.Koteletter: Rør 4 spsk. mel sammen med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æggehvider og 3 spsk. sennep godt sammen i en anden dyb tallerken og rør derefter 5 spsk. mel i til blandingen er godt klistret. Hæld krydderurtekrummerne i en tredje dyb tallerken. Dup koteletterne tørre og vend dem først i hvedemelet, derefter i æggeblandingen og til sidst i brødkrummerne – pres dem let, så brødkrummerne sætter sig godt fast. Lad dem hvile i 5 min. på et skærebræt og sæt imens en lille bagerist i bradepanden. Læg koteletterne på risten og sæt det hele i en 215 grader varm ovn i 15-20 min. (afhængig af tykkelsen). Lad koteletterne hvile på risten i 5 min. før servering.
Server sammen med flødekartofler og en sprød grøn salat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()