Frikadeller: Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Pluk og hak mynten, halvdelen af persillen og pillede hvidløgsfed fint. Rør kød, havregryn, mælk, æg, forårsløg, hvidløg, krydderurter og rosiner sammen til en lind fars. Form farsen til pæne frikadeller, læg dem på en bageplade og pensl dem med et tyndt lag olie. Bag dem øverst i en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er gyldne og møre.
Salat: Skær toppen af gulerødderne - men bevar 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt, flæk dem på langs og vend dem sammen med lidt olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og let gyldne ved 225 grader i 15-25 min. (afhængig af tykkelsen). Skyl imens rucolaen og slyng den tør. Rist græskarkernerne i en smule olie og salt til de "popper". Pluk resten af persillen og blend det helt glat sammen med 3/4 dl olie, et nip salt og peber. Tag gulerødderne ud, dryp dem med en smule hvidvinseddike og lad dem køle lidt af. Bred rucolaen ud på et fladt fad og anret gulerødderne ovenpå. Dryp med masser af persilleolie og drys med fetaost og græskarkerner. Server straks.
Server sammen med en klassisk tzatziki og ovnbagte kartoffelbåde med hvidløg, oregano og oliven.
Kundekommentarer ()