0

Ovnbagte grøntsagspakker med oliven, hvidløg og krydret yoghurtcreme

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens peberfrugten og skær den i strimler.

Del blomkålen i små buketter og skær majskernerne af kolberne. Vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber og fordel det på 4 lige store stykker bagepapir. Læg et helt upillet fed hvidløg på toppen, drys med grofthakkede oliven og luk bagepapiret om fyldet som en karamel med åbningen opad. Buk også enderne opad, så væden ikke kan løbe ud. Sæt pakkerne på en bageplade og bag ved 200 grader i 20-25 min. til grøntsagerne er møre.

Rør imens yoghurten med spidskommen, gurkemeje, koriander, citronsaft, salt og peber og smag til.

Server pakkerne rygende varme med en skefuld yoghurtcreme og gerne et godt drys grofthakkede krydderurter på toppen.

Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.