0

Ovnbagte jordskokker og dampet broccoli med hasselnødde-timiansmør

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt, skær dem i grove bidder og dup dem tørre. Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem gyldne og møre ved 200 grader i ca. 25 min.

Rist hasselnødderne med i ovnen til de er mørke og gyldne, ca. 10 min. og lad dem køle af. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak nødderne fint.

Smelt smørret i en kasserolle og rør nødder, timianblade og et nip salt i.

Del broccolien i mundrette buketter (gerne nogenlunde samme størrelse som jordskokkerne) og damp dem møre med godt bid.

Anret de varme jordskokker og dampede broccoli ind imellem hinanden på et flot fladt fad. Dryp med nødde-timiansmørret og server straks til alle typer af fisk, kød og fjerkræ.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?