
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
OBS. sæt vand over til pasta og tænd ovnen på 200 grader gerne varmluft.
Rør kødet med salt. Riv squashen og klem viden fra den.
Pil og riv løg. Rør squash, løg og æg i farsen. krydr gavmildt med peber og saml farsen med lidt mel.
Dryp et ildfast fad med olivenolie. Form frasen til kødboller med en våd ske og hånden. Sæt dem i fadet og bag dem i den varme ovn i ca. 15 min. Eller til de er akkurat gennembagte.
Rør en sauce af passatta, fint revet hvidløg, 1-2 spsk. olivenolie, salt og peber.
Hæld den over kødbollerne. Top med klatter af ricotta og bag det hele i yderligere ca. 10 minutter.
Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10 min.
Skær skrællen af appelsinen. Skær appelsinen i skiver.
Pil rødløg og skær det i skiver.
Anret rucola på et fad. Top med appelsin og rødløg, dryp med olivenolie og eddike, krydr med salt og peber
Vend pastaen med kødboller og sauce, spæd evt. med lidt kogevand.
Servér pasta, evt. med en smule rucola på toppen og servér med salat
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften