Pesto: Kom basilikummen (både blade og stilke) i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, pinjekerner, parmesan, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie - kør igen 30 sek. og smag til.
Kylling: Læg hvert kyllingebryst mellem to lag film og bank dem forsigtigt flade med en kagerulle til de er ca. 1 cm tykke over det hele. Krydr med lidt salt og peber og smør 1-2 spsk. pesto ud på hvert bryst. Læg tynde skiver af mozzarella på den ene halvdel og rul kødet sammen derom. Fæstn rullerne med tandstikker eller kødsnor og brun dem på alle sider på en pande i lidt olie. Læg rullerne i et ovnfast fad, sæt det i en 175 grader varm ovn og bag rullerne ca. 15 min. (til kødet er gennemstegt).
Sauce: Hak løget og 1 fed hvidløg fint og sauter begge dele i en smule olie. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, sukker, oregano, salt og peber og lad det koge sammen til en tyk sauce. Rør fløden i, varm forsigtigt igennem og smag til.
Server sammen med friskkogt pasta, en god grøn salat og evt. groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften