0

Ovnbagte lammeculotter på kartofler, løg og tomater

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pil og rens hvidløg og chili og kom det i en foodprocessor sammen med basilikum og citronskal. Hak det groft, kom lidt olie, salt og peber ved og kør det så til en cremet krydderolie. Rids lammeculotterne på oversiden i et ternet mønster og gnid dem grundigt med salt og peber. Halver kartoflerne, vend dem med halvdelen af krydderolien og bred dem ud i en lille bradepande. Skær rødløgene i både og læg dem ovenpå kartoflerne - men kun i midten af bradepanden.

Vend lammeculotterne med resten af krydderolien og læg dem ovenpå løgene. Sæt det hele i ovnen ved 220 grader og brun det 10 min. Skru ned til 175 grader og bag yderligere 15 min. til culotterne giver lidt modstand ved let tryk - centrumtemperaturen skal være 55/60 grader for et svagt rosa resultat. Tag bradepanden ud, løft culotterne over på et skærebræt og dæk til med stanniol og håndklæde. Vend tomaterne godt sammen med kartofler og løg og bag yderligere 10 min.

Anret grøntsagerne på et fad, læg tynde skiver af culotte ovenpå og drys med groftsmuldret feta.

Server med en fyldig grøn salat, en krydderurtedressing og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften