0

Ovnbagte oksekødboller og kartoffelbåde med indiske krydderier og kold yoghurtdip med lime og koriander

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Fars: Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløg og ingefær helt fint og ½ bundt koriander groft. Rør det hele sammen med hakket oksekød, æg, 3 tsk. garam masala, 2 tsk. stødt koriander, 2 tsk. salt og et godt kværn peber. Stil farsen på køl i 30 min. - så smagene kan udvikle sig.

Dip: Hak ½ bundt koriander helt fint og rør det sammen med yoghurt, limesaft, salt og friskkværnet peber. Smag til og stil på køl indtil servering.

Kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i både. Bland ½ tsk. garam masala, ½ tsk. stødt koriander, chili, gurkemeje, spidskommen og et godt nip salt og vend det sammen med kartofler og 3 spsk. olie. Bred kartoflerne ud på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-30 min. til de er gyldne og sprøde.

Kødboller: Tag farsen ud af køleskabet, form den til kødboller på størrelse med en 5-krone og læg dem på en bageplade. Pensl dem med et tyndt lag olie, sæt dem ind øverst i ovnen (sammen med kartoflerne) og skru ovnen over på varmluft/grill. Bag kødbollerne i 10-15 min. til de er godt gyldne og møre.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og en lækker mango lassi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?