Risotto: Skrab kernerne ud af græskarret - de kasseres - og skær kødet i 4 både. Læg dem i et ildfast fad sammen med de hele upillede hvidløg, pensl det hele med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Sæt det i ovnen ved 175 grader og bag i ca. 30 min. til græskarbådene er møre og gyldne. Hak imens løgene helt fint og sauter dem klare i lidt smør i et tykbundet gryde. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og sauter dem med til de er gennemsigtige. Kom hvidvinen ved og rør til den er absorberet af risene. Tilsæt fonden 1-1½ dl i ad gangen og rør igen til væden er helt optaget før der tilsættes mere. Fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende. Læg låg på og lad den hvile 10 min. på eftervarmen. Fjern imens skallen på det bagte græskar, pil de bagte hvidløg og kom begge dele i blenderen. Kør det til en helt glat pure og smag til med lidt salt og peber. Hak salviebladene fint og vend både dem og græskarpuréen i risottoen sammen med 1½ spsk. smør og friskrevet parmesan. Smag til og server straks.
Jomfruhummere: Læg hver hummer på maven og fold halen helt ud. Flæk halen ved at stikke en stor kniv ned lige bag ved rygskjoldet (knivægget vend mod halespidsen) og trykke den ned igennem skal og kød. Fjern den sorte tarmstreng og vrid den flækkede hale lidt udad, så kødet vender opad. Hak krydderurterne fint og bland dem med 3 spsk. smeltet smør, revet appelsinskal, salt og peber. Læg jomfruhummerne på en bageplade og smør kryddersmørret på hummerkødet. Sæt bagepladen under ovngrillen ved 230 grader i 8-10 min. til halerne er gyldne på toppen.
Server risottoen i store halvdybe tallerkner og top med jomfruhummerne. Dryp med væden fra hummerne og server straks med en sprød grøn salat og masser af godt brød til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()