0

Ovnristede nye gulerødder med valnødvinaigrette og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne for et syns skyld. Skrub rødderne godt og vend dem med lidt olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og rist dem møre og fint gyldne ved 220 grader i ca. 20 min. Rist valnødderne med i ovnen 3-4 min. til de lige begynder at tage farve - vær varsom, da de let kan blive for mørke og bitre!

Hak løg og hvidløg meget fint og bland det med æggeblomme, citronsaft, sennep, salt og peber. Tilsæt olien i en tynd stråle under kraftig piskning, så konsistensen tyknes.

Hak halvdelen af valnødderne helt fint, vend dem i vinaigretten og smag til. Læg de varme gulerødder på et flot fad og dryp vinaigretten jævnt ovenpå. Høvl flager af parmesan henover, drys med de resterende grofthakkede valnødder og top gerne med et godt drys finthakket persille. Server straks til alle typer af fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?