0

Ovnristet broccoli med citron, hvidløg og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Del broccolien i mundrette og ensartede buketter.

Riv skallen af citronen ned i en stor skål og bland finthakket hvidløg, olie og halvdelen af parmesanen i.

Vend broccolibuketterne grundigt i blandingen og bred dem ud i ét lag på en bageplade. Krydr med salt og peber og drys resten af parmesanen jævnt henover. Sæt bagepladen øverst i ovnen og rist 5 min. Vend rundt og rist yderligere 5-7 min. til buketterne er flot grønne og møre med bid. Pres lidt citronsaft henover, anret og server straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?