Tænd ovnen på 200 grader.
Del broccolien i mundrette og ensartede buketter.
Riv skallen af citronen ned i en stor skål og bland finthakket hvidløg, olie og halvdelen af parmesanen i.
Vend broccolibuketterne grundigt i blandingen og bred dem ud i ét lag på en bageplade. Krydr med salt og peber og drys resten af parmesanen jævnt henover. Sæt bagepladen øverst i ovnen og rist 5 min. Vend rundt og rist yderligere 5-7 min. til buketterne er flot grønne og møre med bid. Pres lidt citronsaft henover, anret og server straks.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()