Steg: Krydr baconstegen med peber og sæt et stegetermometer i stegen. Læg den i et ovnfast fad, der passer i størrelse til stegen og sæt fadet i en 225 grader varm ovn. Giv stegen 5 min. ved 225 grader, skru ned til 175 grader og steg videre i ca. en halv time - stegetermometeret skal vise 62 grader. Lad stegen hvile tildækket i 10 min. inden den skæres i skiver.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem taglagt i et smurt ovnfast fad - krydr godt med salt og peber mellem lagene - og hæld sherryen over. Smelt smørret og dryp det jævnt over kartoflerne. Bag kartoflerne i den 175 grader varme ovn i 20-30 min. til de er møre og let gyldne. Snit persillen i fine strimler og drys dem over lige inden servering.
Sauté: Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblekødet i både. Pil løgene og skær også dem i både. Sauter først løgene klare i lidt olie, tilsæt æblerne og krydr med salt og peber. Lad det sautere langsomt til æbler og løg er godt møre.
Sauce: Tag stegen op af fadet, hæld fonden i fadet og skrab bunden med en gaffel, så alt kommer med. Hæld indholdet fra fadet i en gryde sammen med saft/juice og rosmarinblade og bring det i kog. Lad skyen koge lidt ind, til den er godt kraftig og jævn derefter med maizena.
Server retten sammen med en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften