Her får du en cæsarsalat med kylling ved siden af.
Det meste passer sig selv i ovnen, så det tager lidt længere tid, men ikke arbejdstid - bare ovntid - håber jeg er tilgivet :)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
Skrub eller skyl kartoflerne, og skær dem i skiver. Pluk timian groft, og fordel kartofler og timian på bagepapir på en bageplade eller i et ildfast fad.
Del kyllingelårene i to ved leddet, og læg dem på bagepladen mellem kartoflerne. Dryp det hele med olivenolie, og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 30 min., eller til kyllingen er gennemtilberedt, og kartoflerne møre og gyldne. Giv det 10 min. ekstra hvis behov.
Pil salaten groft, snit bladselleri, og skær fennikel i tynde skiver - gerne på et mandolinjern. Du kan med fordel lægge fennikel i isvand til servering, og afdryppe inden brug- det gør den ekstra sprød og lækker.
Rør en dressing af mayonnaise, fintrevet parmesan og fintrevet hvidløg. Smag til med lys eddike - den må gerne være ret syrlig.
Vend salat, bladselleri og fennikel med dressingen lige inden servering, og smag til med salt og peber.
Anret kylling og ovnkartofler med salat ved siden af. Servér straks.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften