0
Pad krapow med spejlæg og basilkum
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyg

Kog perlebyg i en gryde med rigeligt vand og et skud salt, stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

hakket oksekød
3 min.
Steg kødet

Hak kødet med en ske eller med en kniv, så det bliver ekstra findelt.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers, så det får godt med farve. Når kødet er gennemstegt, slukkes for varmen.

rødløghvidløgbasilikum
10 min.
Forbered urterne

Skær løg og hvidløg i tynde skiver.

Pluk bladene fra stilken på basilikum.

spidskål
15 min.
Forbered kålen

Pil kålbladene fra hinanden, og anret dem i skåle til hver person, du laver mad til.

æg
20 min.
Steg æggene

Varm en anden pande op ved høj varme, og steg spejlæggene sprøde i 1/2 spsk. olie pr. pers.

Krydr med salt og peber.

25 min.
Rør pad krapowen

Varm kødet op igen og tilsæt hoisin, fiskesauce, hvidløg, rødløg, basilikum og chiliflager (pas på - de er stærke!).

Bland det godt rundt, indtil basilikum er faldet sammen.

Smag til med salt og evt. lidt sukker.

30 min.
Anretning

Fordel perlebyg i skålene med kålblade, og anret pad krapow og spejlæg sammen med.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
43,1 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
38,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?