Pad Krapow er en ægte thailandsk smagsbombe! Tænk saftig hakket kød, der svitser i hvidløg og chili, mens den får selskab af friske grønne bønner og en sauce med masser af umami fra soja og fiskesauce. Så smider vi en håndfuld duftende basilikum i, som lige løfter det hele op. Det tager ingen tid, men smager som en million! Server med varm ris og top med et spejlæg. WIN!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Bland soya og fish med lidt sukker og en masse friskkværnet sort peber (1/2 tsk. af begge pr kuvert) i en lille skål eller kop.
Pil hvidløget, og hak det fint.
Hak chilien fint. (pas på den er STÆRK - fjern evt kerner for en mildere version)
Snit kålen så fint du kan - brug evt. et mandolinjern.
Hak thai basilikum groft.
Kom lidt neutral olie på en pande/wok og sæt den over på høj varme.
Tilsæt det hakkede svinekød sammen med chili efter smag (pas på den er HOT!) og det hakkede hvidløg. Steg i 2 min., inden du tilsætter spidskålen som steges med i 4-5 minutter. Tilsæt Krapow-marinaden og steg i yderligere 1-2 min. mens du konstant rører i retten.
Vend den grofthakkede basilikum i, og sluk.
Rengør panden hvis du brugte pande eller tag en anden pande frem. Tænd på høj varme, og kom godt med neutral olie på.
Når olien er varm, slås æggene ud, som var det til spejlæg. Pas på, det kan godt sprøjte lidt, og skru evt. lidt ned.
Brug en ske til at komme olie henover æggene, så de nærmest bliver fritteret. Efter 2-3 min. er de færdige, når de har en brun sprød kant, men stadig har en flydende blomme. Kom på lidt fedtsugende papir (fx køkkenrule) og krydr med salt.
Som vist.
Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()