0
Pad thai med, stegt gris, æg, peanuts og spidskål

Pad thai med, stegt gris, æg, peanuts og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgspidskållime
1 min.
Snit grøntsagerne

Snit løget og spidskålen i tynde strimler.

Skær limen i både.

nudler
5 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne 1 min. kortere end angivet på pakken, så de ikke er helt gennemkogte. Sigt vandet fra i en sigte og skyl nudlerne kort under koldt vand.

peanuts
10 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.

Hakket grisekød
15 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person og hak det godt, imens det steger, får godt med farve og bliver gennemstegt. Krydr kødet med salt og overfør til en stor skål.

20 min.
Steg grøntsagerne

Kom kålen og løget i den varme gryde og steg under omrøring, indtil de branker lidt og bliver gennemstegte. Krydr med salt og overfør til skålen med kødet.

nam pla (fiskesauce)
25 min.
Steg nudlerne

Knæk æggene ud i gryden og steg dem i 1 tsk. olie pr. person. Rør rundt i dem, indtil ægget sætter sig. Tilsæt nudlerne og steg dem, indtil de bliver varme. 

Overfør til den store skål og smag til med fiskesauce.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i dybe tallerkener, top med peanuts og servér limebådene til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
574 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
48,6 g
heraf sukkerarter:
6,8 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
39 g