0

Pærecarpaccio med valnøddevinaigrette, rødløg og rucola (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist valnødderne let gyldne på en tør pande eller i ovnen og lad dem køle af. Kom 60 g nødder, balsamico og 1 spsk. honning i en foodprocessor og kør det fint. Tilsæt olie i en tynd stråle, til vinaigretten er tyk og cremet og smag til med salt og peber. Hak resten af nødderne groft. Skyl rucolaen, slyng den tør og skær løget i fine tynde både. Skær pærerne i papirtynde skiver - gøres nemmest på et mandolinjern - og taglæg dem smukt på et fladt fad. Læg rucolaen i en bunke på midten og dryp vinaigrette og lidt ekstra honning henover det hele. Høvl parmesanflager over, drys med de hakkede nødder og lidt friskkværnet sort peber og server straks - som forret med godt brød til eller som tilbehør til vildt, and, lam eller gris.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?