0

Pæretærte med mandler, kakao og vanilleis (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Hvedemel, Mælk, Æg, Gluten

Fremgangsmåde

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset. Kog sukker, vand, hvidvin og flækket vanillestang op, læg pærerne i og lad det simre sagte i 5 min. Sluk for blusset og lad dem hvile i lagen 20 min. Lad dem dryppe godt af i en si. Blend mandlerne til fint mel. Bland 25 g mandelmel med hvedemel og smuldr 100 g smør i til fine gryn. Saml dejen med en smule koldt vand og stil den i fryseren 10 min. Rul dejen ud, læg den i et smurt tærtefad (Ø 25 cm) og sæt fadet i fryseren. Pisk imens 100 g smør og sukkeret luftigt og tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør resten af mandelmelet og kakaoen i. Tag tærtefadet ud af fryseren, fordel kakaomassen i bunden og anret pærerne pænt ovenpå. Tryk dem godt ned i massen og bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Lad den køle lidt af, drys med flormelis lige inden servering og giv god vanilleis til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?