0

Pakistanske kødboller med krydret grøntsagspilau

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kødboller: Rens chilien for ribber og kerner, skræl ingefæren og hak begge dele fint - der skal bruges 2 spsk. ingefær til kødbollerne, resten bruges i pilauen (vurder selv hvor meget ingefær du vil bruge - ingefær har en speciel smag). Pres hvidløgene og hak den friske koriander groft. Kom det hele i en skål sammen med kød, stødt koriander, 1½ tsk. salt og lidt peber og bland godt. Form farsen til runde kødboller og steg dem på panden i olie.

Pilau: Læg risene i blød i koldt vand. Hak løget fint og skær gulerødder og renset peberfrugt i fine små tern. Hæld risene over i en si og skyl dem godt igennem til vandet ikke længere farves hvidt af stivelse. Kom risene i en gryde med hønsebouillon og kog dem 10 min. Sluk for varmen og lad dem hvile yderligere 10 min. ved eftervarmen. Smelt smørret og sauter grøntsagerne i en stor sauterpande til de er møre. Rør 2 spsk. gul karrypasta i og sauter yderligere 2-3 min. Rør risene forsigtigt i – evt. ad flere omgange - til det hele er godt blandet. Lad den stå ved eftervarmen i 5 min. inden servering.

Giv evt. en skefuld yoghurt rørt op med lidt stødt spidskommen, hvidløg og citronsaft til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær