0
Pakistanske paratha med spicy kikærter
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave, og bages på en pande.

I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

daalkrydderikikærterflåede og hakkede tomaterzittauerløghvidløggrøn chiliingefærcitrongrønkål
1 min.
Spicy kikærter

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Rib grønkålen i mundrette stykker, og skyl det grundigt i 2 hold iskoldt vand. Lad det dryppe af i en sigte til senere.

Hæld kikærterne i en sigte, skyl med koldt vand,  og lad dem dryppe af.

Hak løg, ingefær, hvidløg og chili fint, og sautér det i lidt neutral olie i en gryde.

Tilsæt daalkrydderiet til gryden (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.

Tilsæt de flåede og hakkede tomater, fyld dåsen 1/3 op med vand, og tilsæt også dette. Kog igennem i 2-3 min., og tilsæt de drænede kikærter.

Lad retten simre ved svag varme. Rør jævnligt, og lad det simre i ca. 10-15 min.

Vend grønkål i, og lad det koge med i max. 3 min.

Smag retten godt til med salt, sukker og citronsaft. Retten skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

paratha krydderiblandingpizzadej - på surdej
30 min.
Paratha

Del hver pizzakugle i 4 dele, og tryk hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse i hånden eller på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensl dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min. på hver side, og vend gerne flere gange undervejs.
Kom de bagte paratha på en tallerken, og kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte brød, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af paratha krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte paratha lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende, om end autentiske proces med, at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes/rulles lidt flad (1-2 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 min. ved 175 grader. Pensl gerne brødene med lidt smeltet smør, når de kommer ud af ovnen.
yoghurt 3,5 %koriander
45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med koriander, og servér yoghurt til.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?