Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave, og bages på en pande.
I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Rib grønkålen i mundrette stykker, og skyl det grundigt i 2 hold iskoldt vand. Lad det dryppe af i en sigte til senere.
Hæld kikærterne i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Hak løg, ingefær, hvidløg og chili fint, og sautér det i lidt neutral olie i en gryde.
Tilsæt daalkrydderiet til gryden (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.
Tilsæt de flåede og hakkede tomater, fyld dåsen 1/3 op med vand, og tilsæt også dette. Kog igennem i 2-3 min., og tilsæt de drænede kikærter.
Lad retten simre ved svag varme. Rør jævnligt, og lad det simre i ca. 10-15 min.
Vend grønkål i, og lad det koge med i max. 3 min.
Smag retten godt til med salt, sukker og citronsaft. Retten skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.
Del hver pizzakugle i 4 dele, og tryk hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse i hånden eller på et godt melet bord.
Som vist på billedet. Drys med koriander og servér yoghurt til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()