0

Pandekager med lynstegte oksewokstrimler og nudler, sprøde grøntsager og peanut/chilidip

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Kom 3 spsk. fish sauce, finthakket ingefær, flækket rød chili og 2 spsk. sukker i en frysepose og ryst det sammen. Tilsæt kødet, luk posen og lad kødet marinere i ½-2 timer i køleskabet.

Pandekager: Bland melet sammen med ½ tsk. salt i en skål og tilsæt mælk, æg og 50 g smeltet smør. Rør til dejen er jævn og ensartet og bag den til 10-12 pandekager i det resterende smør.

Dip: Rør peanutbutter, 1 spsk. fish sauce, ½ dl vand, 4 spsk. limesaft og 1 spsk. sukker godt sammen i en skål og smag til.

Fyld: Kom nudlerne i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække i 10 min. til de er møre. Del salaten i blade, riv gulerødderne groft og skær agurken i lange tændstikker. Skyl krydderurterne og pluk dem. Varm lidt olie i en wok og lynsteg kødet uden marinaden. Tilsæt drænede nudler, chilisauce og 2 spsk. limesaft og varm det hele igennem i 1 minut.

Ved bordet: Tag en pandekage, læg et salatblad, en skefuld kød og nudler på. Top med revet gulerod, lidt agurk og friske krydderurter. Luk 2 sider op om fyldet og rul den sammen, så den ligner en forårsrulle. Halver den med et skråt snit og spis den med dippen til.

Server sammen med lynstegte grøntsager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?