0

Panderistet blomkål med citron, fennikeltop og tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim blomkålen for blade og det nederste af stokken. Læg kålen med stokken nedad og skær den i 1 cm tykke skiver (ligesom man skærer et brød). Varm 1 spsk. olie op på panden og læg halvdelen af blomkålsskiverne på. Rist dem ca. 2 min. på hver side til de er flot gyldne og afdryp skiverne på køkkenrulle - gentag med den restende blomkål. Anret blomkålskiver på et fladt fad, dryp citronsaften over og drys med finthakket fennikeltop og hakkede tranebær. Server lun til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.