0

Pandestegt okseflanksteak med whiskysauce og grov kartoffelmos rørt med hvidløg, ærter, karamelliserede porrer og mascarpone

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mos: Pil hvidløgene, kom dem i en lille kasserolle sammen med 1 dl mælk og kog det sagte op under låg. Lad dem simre ved svag varme i 10 min. til de er møre. Tag dem af varmen og lad dem trække indtil brug. Rens porrerne, snit dem i tynde skiver og sauter dem på panden i 3 spsk. smør. Skru ned for varmen og lad dem sautere ca. 15 min til de er let karamelliserede. Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Kom ærterne ved de sidste 2 min., hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Mos hvidløgene ud i mælken og kom det ned til kartoflerne sammen med porrer, mascarpone og ¾ tsk. salt. Mos det hele sammen med et piskeris, juster konsistensen med mælk og smag til med salt og peber.

Steak (se video ovenover) og sauce: Tag kødet ud 30 min. inden tilberedning. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Varm lige dele olie og smør op på panden og brun flanksteaken på begge sider. Læg den i en lille bradepande og stil den i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. til steaken lige giver lidt modstand ved let tryk. Kom whisky på panden og lad det bruse op. Kom fond og puré på og kog skyen lidt ned. Rør fløden i, kog op til den tykner og smag til med salt og peber. Tag flanksteaken ud af ovnen, lad den hvile 15 min. og skær den i tynde skiver ved servering. Server med saucen og kartoffelmosen til.

Giv fx ovnbagte rodfrugter med rosenkål og løg samt en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?