0

Pandestegt rødspættefilet på sauté af æbler, svampe og løg med fiskesennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauté: Soigner løgene og fjern kernehusene på æblerne. Skær løg og æbler (fx Cox Orange) i både. Rens svampene og del dem i mundrette bidder. Smelt en god klat smør i en gryde og sautér først løg og derefter svampe. Tilsæt æbler, timianblade (kvistene skal ikke bruges), salt og peber og skru ned til middel varme. Lad det sautére til æblerne er møre og smag til med salt og peber.

Sauce: Rør maizenaen ud i fløden. Hæld fiskefonden i en gryde, kog op og tilsæt fløden under omrøring til saucen er blød og cremet. Smag til med fiskesennep, salt og peber.

Fisk: Bland rugmelet sammen med lidt salt og peber og vend fileterne deri. Steg dem gyldne på begge sider i smør på en pande og pynt dem med en skive citron og et drys persille.

Server retten sammen med kartofler og en god grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje