0
Pandestegt skærising med perlebygsrisotto og mandelæbletopping

Pandestegt skærising med perlebygsrisotto og mandelæbletopping

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumsmel

Fremgangsmåde

Fisk: Vend fisken i durummelet. Varm olie op på en pande og steg fisken på panden til den er gylden på begge sider. Krydr med salt.

Perlebygsrisotto: Hæld mælken i en gryde og kog den op. Tilsæt perlebyg og lad den simre i ca. 8 minutter (læs på emballagen, hvor lang tid, den skal koge - det er ikke ens for alle slags perlebyg). Hak løget fint. Kom løg, smør og 10 g parmesanost i gryden med risotto, rør rundt og lad den simre i yderligere 2 minutter.

Topping: Skær æblet og mandlerne i små tern/stykker og rist dem på en varm pande. Smag til med salt og peber.

Anretning: Fordel fiskene på tallerknerne og læg perlebygsrisotto ved siden af. Drys med toppingen og resten af den revne parmesanost og server.

Server sammen med godt groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?