Cherrytomatsalat: Placer cherrytomater i et ovnfast fad, krydr med salt, peber og lidt olie. Bag tomaterne i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. Skyl rucolasalaten og tør den i et klæde. Anret salaten på et fad, placer tomaterne, tynde skiver af løg og friskrevet parmesanost ovenpå og krydr med en god olie og balsamico.
Dressing: Rør cremefraichen sammen med revet skal af ½ citron, finthakket dild og karse (mængde efter behag) og smag til med salt.
Fisk: Vend fileterne i et sammenpisket æg og groft rasp og krydr med salt. Varm en pande op og tilsæt halvt olie og halvt smør. Brug gerne godt med fedtstof, da det giver en sprød overflade. Steg fileterne i 2-4 minutter på hver side (afhængig af tykkelse).
Server små kogte kartofler til retten.
Kend din fisk: Skrubbe
Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.
Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.
Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften