0
Pandestegt tun vendt i krydderurter serveret med perlebyg a la Provence

Pandestegt tun vendt i krydderurter serveret med perlebyg a la Provence

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bygkerner, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Tun

Fremgangsmåde

Start med peberfrugt og tomat: Smør peberfrugterne ind i olie og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie. Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. i en 250 grader varm ovn. Vend peberfrugterne hvert 5. min. så de bliver bagt på alle sider.

Perlebyg a la Provence: Kog perlebyggen i rigeligt vand med salt i ca. 15 min. til den er "al dente". Hæld den i en sigte og lad den dryppe af.

Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne så snart de er kølet af. Fjern stilk og kerner og skær dem i brede strimler.

Vend perlebyggen forsigtigt sammen med 1 spsk. olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter skåret i kvarte (kan udelades eller erstattes med et finthakket rødløg). Smag til med citronsaft samt salt og peber.

Fisk: Hak purløg og persille meget fint og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk. salt. Vend tunfileterne i krydderurterne. Varm ca. 3 spsk. olie op på en pande ved middel varme og steg fisken i ca. 3 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Skru ned for varmen hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær fisken ud i tynde skiver på skrå (se billedet) og anret dem på tallerknerne. Bland 1 spsk. citronsaft sammen med 1 spsk. olivenolie og hæld den over fisken. Krydr med friskkværnet peber, revet citronskal og salt og server sammen med godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?