Start med peberfrugt og tomat: Smør peberfrugterne ind i olie og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie. Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. i en 250 grader varm ovn. Vend peberfrugterne hvert 5. min. så de bliver bagt på alle sider.
Perlebyg a la Provence: Kog perlebyggen i rigeligt vand med salt i ca. 15 min. til den er "al dente". Hæld den i en sigte og lad den dryppe af.
Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne så snart de er kølet af. Fjern stilk og kerner og skær dem i brede strimler.
Vend perlebyggen forsigtigt sammen med 1 spsk. olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter skåret i kvarte (kan udelades eller erstattes med et finthakket rødløg). Smag til med citronsaft samt salt og peber.
Fisk: Hak purløg og persille meget fint og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk. salt. Vend tunfileterne i krydderurterne. Varm ca. 3 spsk. olie op på en pande ved middel varme og steg fisken i ca. 3 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Skru ned for varmen hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær fisken ud i tynde skiver på skrå (se billedet) og anret dem på tallerknerne. Bland 1 spsk. citronsaft sammen med 1 spsk. olivenolie og hæld den over fisken. Krydr med friskkværnet peber, revet citronskal og salt og server sammen med godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften